Blaasgruis bij Louis

Louis met blaasgruis

 

Als ik eind 2018 bij de eigenaar van Louis, een rode Perzische kater op bezoek kom is deze behoorlijk wanhopig.

Louis heeft een penisamputatie gehad in verband met blaasgruis.

De operatie is goed gegaan maar nu heeft hij toch nog elke keer blaasontsteking. Het gevolg is dat hij al veel antibioticakuren heeft gehad. Elke keer komt de klacht terug. De eigenaar heeft ook al ander voer maar bij controle blijkt er toch steeds nog struviet in de urine te zitten.

 

Louis is een herplaatser, in het huis waar hij eerst woonde ging het niet goed met de andere kat die in huis was. Inmiddels woont hij alweer een tijdje bij de huidige eigenaar. Als ik binnenkom komt Louis mij uitgebreid besnuffelen en gaat daarna rustig op de bank liggen.

 

De eigenaar merkt op dat Louis geen zieke indruk maakt als hij blaasontsteking heeft. De eigenaar merkt de blaasontsteking op doordat Louis steeds kleine plasjes gaat doen. Hij maakt dan geen slome of lusteloze indruk.

 

Als homeopaat neem je een uitgebreid consult af en neem je niet alleen de huidige klacht mee in de behandeling maar ook de hele geschiedenis van in dit geval Louis. De homeopathische behandeling is ingezet eind 2018.

 

De eigenaar meldt bij de eerst update dat hij Louis vrolijker vindt en dat Louis ook wat meer wil spelen. Urine is nog niet gecontroleerd en de eigenaar heeft niet gemerkt dat hij kleine plasjes doet.

 

Bij het volgende contactmoment meldt de eigenaar dat de urine geen struviet meer bevat en Louis geen blaasontsteking meer heeft gehad. Inmiddels zijn we in mei 2019 en Louis gaat nog steeds prima. Geen struviet meer in de urine en geen een keer blaasontsteking meer gehad. Normaal had Louis elke paar weken een blaasontsteking.

 

We gaan nu kijken of we de homeopathische middelen kunnen afbouwen. Naast de homeopathische middelen heb ik ook een ander voedingsadvies gegeven. Louis vindt dit voer zelfs lekkerder dan zijn oude voer.

GAASBEEKHUYS - M 06 46 44 59 07 - INFO@GAASBEEKHUYS.NL

 

Schrijf je in voor Tops en Tips en ontvang het gratis e-boek