kat met acuut buiktrauma

Op een zondag wordt ik gebeld door een eigenaar van een kat met het verhaal dat de kat waarschijnlijk klem heeft gezeten en nu een open geschaafde buik heeft en een dermate pijnlijke buik dat hij zich niet op laat tillen. Volgens de eigenaar heeft hij ws klem gezeten onder een pallet met hout en stalen matten.

Deze situatie vraagt om een spoedconsult. De kat heeft zich verstopt in huis iets wat katten vaak doen als zij zich niet lekker voelen.  De buik is over de gehele lengte opengeschaafd. De buik is waarschijnlijk gekneusd. Het goed observeren van de kat is in deze situatie erg belangrijk om te kijken of er geen ernstig intern letsel is. Katten kunnen namelijk heel snel inwendig letsel oplopen.In zulke gevallen is het raadzaam om gelijk een dierenarts te raadplegen.

De kat ademt niet versneld en heeft geen hoge ademfrequentie en hij kijkt helder uit zijn ogen. Zijn vacht ziet er verder goed uit. Slijmvliezen zien er goed uit. Hij loopt wel iets moeizaam met zijn achterhand.

Vanuit de homeopathie heb ik gelijk EHBO middelen ingezet zowel op de kneuzingen als op de opengeschaafde buik en de toediening is intensief en meerdere keren per dag.

Tevens heb ik een homeopathisch middel ingezet om de buikwond mee te deppen, dit middel reinigt en geneest de wond. De eigenaar was bereid deze middelen intensief toe te dienen door middel van ruikflesjes waardoor er geen extra stress hoeft toe ontstaan door medicatie in de bek te moeten stoppen. Daarnaast heb ik de eigenaar geadviseerd om de kat goed te observeren en mocht de kat hoog of snel gaan ademen of verslechteren gelijk contact op te nemen zowel met de dierenarts als met mij. Reguliere behandeling en homeopathie kunnen heel goed samengaan.

Met de traumamiddelen vanuit de homeopathie spreek je het zelfherstellend vermogen aan van een dier. Ook als er hulp van de dierenarts nodig is kun je naast deze behandeling of ter overbrugging bv als er geopereerd moet worden of rondom de operatie de homeopathische EHBO middelen goed inzetten.

In dit geval ging de wond op de buik snel genezen en de kneuzingen herstelden zich ook. Mooi was om te zien dat de kat per dag weer beter werd. Eerst verstopte hij zich maar kwam langzaam weer meer te voorschijn, daarna ging hij zich weer meer wassen en weer goed eten.  

Langzaam aan op geleide van de klachten zijn we de innames van de middelen gaan verminderen. Het gaat goed met de kat. De eigenaar vind de kat zelfs beter dan voor de behandeling. De kat is in het verleden met een hond in aanraking geweest en daar heeft hij een traumatische ervaring op gedaan. Door met 1 van de middelen op trauma te werken is ook gelijk op een trauma uit het verleden gewerkt.

Homeopathische middelen kunnen ingezet worden op acute klachten/ongeval zoals in dit verhaal maar ook bij chronische klachten geeft het goede resultaten

GAASBEEKHUYS - M 06 46 44 59 07 - INFO@GAASBEEKHUYS.NL

 

Schrijf je in voor Tops en Tips en ontvang het gratis e-boek