Schudden van de flesjes

Waarom moet ik elke keer de flesjes schudden op mijn handpalm?

 

De schudslagen zijn om het middel te dynamiseren of te wel te potentieren.

 

Potentiëren of dynamiseren is, een bereidingswijze van een homeopathisch middel, Door het middel te dynamiseren wordt de informatie net even iets sterker gemaakt dan de vorige schudslagen en is dit weer ‘nieuwe’ informatie voor het lichaam en heeft het lichaam weer de kans om hierop te reageren.

 

Zie het homeopathisch middel als een boek met informatie. Deze informatie zal door het lichaam gelezen willen worden. Als we een boek lezen, moeten we om het goed te begrijpen, alle bladzijden lezen. Het homeopathisch middel moet dus geschud worden, omdat anders de informatie (in dit middel) hetzelfde blijft, het is alsof je steeds dezelfde bladzijde van het boek leest. Zou je het middel niet schudden (en ga je toch ruiken aan het ruikflesje) dan kent het lichaam deze informatie al en doet het hier niets mee. Het lichaam heeft een nieuwe prikkel (nieuwe informatie) nodig. Daarom schudden we het middel.

 

Hoe vaak schudden?

 

Het aantal schudslagen hangt samen met de gevoeligheid van het dier en de reactie van het zelfhelend vermogen die elk mens en dier heeft.

 

Afhankelijk van de klacht zal bij acute klachten een middel vaker worden ingezet. Bij chronische klachten is de problematiek vaak dieper en zullen er vaak diep werkende middelen worden ingezet. Bij de ruikflesjes mag de klacht niet verergeren, het kan zijn dat er dan te veel wordt geschud en het lichaam dit niet kan verwerken. In overleg met de homeopaat zal het aantal schudslagen dan verminderd worden.

GAASBEEKHUYS - M 06 46 44 59 07 - INFO@GAASBEEKHUYS.NL

 

Schrijf je in voor Tops en Tips en ontvang het gratis e-boek